Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas, DebunkEU.org bei IREX organizavo trijų dalių seminarą VU bendruomenės nariams „Informacinio karo frontas“. Seminarų metu, informacinių karų ekspertai ir psichologai padėjo atsakyti į klausimus: Kaip dekonstruoti hibridinį karą? Kaip atpažinti propagandą? Kaip išgyventi blogas naujienas?

Seminaro įrašą galite peržiūrėti čia: https://youtu.be/8rPzJVaRBFs

I DALIS. DebunkEU.org komanda (Karina Urbanavičiūtė, Laima Venclauskienė) nagrinėja migrantų krizės Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje atvejį – kokie buvo šios hibridinės atakos tikslai ir kokiais būdais jų siekta.

II DALIS. komunikacijos ekspertas, VU Komunikacijos fakulteto ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentas Viktoras Denisenko pasakoja apie propagandos technikas ir priemones, pavyzdžiais pademonstruoja, kaip formuojami propagandos naratyvai, kokie yra jų tikslai.

III DALIS. VU Filosofijos fakulteto doktorantė, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos psichologė Rosita Kanapeckaitė atsako į klausimą, kaip pačiam žmogui padėti sau (ir šalia esančiam), kai neapibrėžtumas toks didelis ir vis dar krintam žemyn.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *