Tai – koncentruoti vienos dienos medijų raštingumo mokymai, skirti tau pagelbėti įsivertinti ir suvaldyti informacijos srautą kasdieninėje rutinoje. Taip pat – apsiginkuoti keletu įgūdžių, kuriuos galėsi panaudoti atskirdamas objektyvią informaciją, dezinformaciją, klaidinančią informaciją ir propagandą.

Būti „informuotam“ atrodo kieta, o ir reikalinga, taigi mielai atsiveriame kuo didesniam informaciniam srautui. Jeigu neesame atidūs, įvairaus plauko turinys gali mus „perpildyti“ ir suklaidinti. Kava padeda būti žvaliems, o kritinis mąstymas – išlaikyti sutelktą ir atidų protą. Manome, kad medijų raštingumo žinios ir įgūdžiai turėtų tapti kasdienio gyvenimo dalimi – visai kaip kava. Jeigu manai taip pat – kviečiame priimti iššūkį ir registruotis į medijų ringą jau dabar!

Mokymų programa

Mokymai vyks sausio 23 dieną, pirmadienį, nuo 10.00 iki 17 val. per MS Teams platformą. Juos ves ir ringe  teisėjaus Mindaugas Savickas – Lietuvos radijo bendradarbis Vokietijoje, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto lektorius.

Medijų raštingumo Baltijos šalyse programą finansuoja JAV Valstybės departamentas, įgyvendina VU Komunikacijos fakultetas bendradarbiaudamas su nevyriausybine plėtros ir švietimo organizacija IREX.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *